[Fotoreportage] Nazomerfeest Koninginnelaan

Zondag 30 september 2018

Door Roelof Rump

Op de laatste zaterdag van september is het altijd feest in de Koninginnelaan, al 20 jaar lang. Het loopt tegen de herfst dus is men erg weersafhankelijk, maar, bijna altijd, en ook nu, het was prachtig weer.

„De Koninginnelaan doet een beetje denken aan de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam. In de Koninginnelaan geen exclusieve modemerken maar wel luxe winkels. De slager heet hier traiteur, de kapper is een barber of haarstudio, de lectuurshop verkoopt het ‘Financieel Dagblad’ en er is een biologische speciaalzaak. Een straat zonder een aaneenrijging van shoarmazaken, tattooshops of ‘all you can eat’ horeca. Prettig om doorheen te slenteren.”

Dat het Nazomerfeest drukbezocht was, is natuurlijk mede te verklaren door de prettige weersomstandigheden. Maar nog veel meer invloed zal de brede keur aan kramen in combinatie met de muziek op verschillende locaties hebben gehad. Dit trok een gemêleerd publiek dat zorgde voor volle terrassen en gretige afname van de lekkere hapjes bij de kramen. „Genoten heb ik van het optreden van Wensink Dancemasters (door kinderen en jong volwassenen).”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!