Steeds meer lege winkelpanden in het centrum weer opgevuld

Maandag 8 mei 2017

Door Redactie

Nadat op Apeldoorn Direct de laatste tijd een aantal artikelen verschenen over winkels die uit het centrum weggaan, zoals Piet Zoomers, Molenbroek en verschillende winkels in de Korenstraat, is het nu tijd voor beter nieuws. Verschillende leegstaande panden in de binnenstad worden weer gevuld.

Al enkele weken werd er hard gewerkt in het pand waar tot kort geleden Dixons zat. Afgelopen vrijdag, 5 mei, is daar de dameskledingwinkel Zusje van Tuunte geopend. Een winkel die zich alleen richt op damesmode, in tegenstelling tot ‘grote broer’ Tuunte op winkelcentrum de Mheen. Daar wordt ook kinderkleding verkocht.

,,Mode voor het hele gezin’ was jarenlang onze slogan. Maar wie wil dat nou nog”, vraagt directeur Louis van Andel zich af. ,,Je gaat niet met het hele gezin kleding kopen. Moderne vrouwen zijn geen verlengstuk van het gezin, die willen als individu serieus genomen worden. Daar spelen we nu op in. Zusje van Tuunte oogt vriendelijk, licht, ruim en eigentijds. Geen schreeuwende reclame of keiharde muziek.”

Naast Zusje van Tuunte is vandaag, maandag 8 mei, ook de sieradenwinkel PANDORA geopend. De winkel, die vooral bekend staat om de armbandjes met heel veel verkrijgbare soorten bedeltjes eraan, zit aan de Hoofdstraat, naast de Hunkemöller. Met deze nieuwe vestiging zijn er nu 28 winkels hiervan in Nederland, waarvan 6 shop-in-shops en 21 concept stores. Het Deense sieradenmerk is in meer dan 100 landen, verspreid over 6 continenten verkrijgbaar, via ongeveer 9.300 verkooppunten, waaronder meer dan 1.800 concept stores. Alle sieraden worden met de hand gemaakt in Thailand waarbij PANDORA zich actief lid stelt van de Responsible Jewellery Council.

PANDORA Concept Store Apeldoorn
Pandora heeft gekozen voor Apeldoorn omdat het een stad is met een regiofunctie en op de 11e plek staat van grootste steden van Nederland, legt Nella Nella Vanwesenbeeck, Campaign & PR Manager PANDORA, uit. ,,Onze nieuwe locatie bevindt zich in het midden van de Hoofdstraat en ligt zodoende in het hart van Apeldoorn. De stad Apeldoorn biedt niet alleen een dynamisch en modern centrum maar is daarnaast omgeven door prachtige natuur waardoor er tevens veel bezoekers komen om hun vrije tijd te besteden. Kortom, een prachtige stad voor een prachtige winkel.”

De grand opening van PANDORA Apeldoorn is komende zaterdag, 13 mei. Ze vervolgt: ,,Iedereen is welkom om deze opening met ons te vieren! Maak gebruik van onze feestelijke aanbieding, of bezoek onze PANDORA Volkswagenbus en laat je fotograferen zodat je kans maakt op het winnen van 250 euro aan PANDORA sieraden.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?