Help de bevolking van Oekraïne

Voor het overige……

Woensdag 31 december 2014

Door Bert Huisman

KOUD (AF)DOUCHEN – DAGELIJKS GEDURENDE 30 SECONDEN

Dit houdt in dat u van 1 t/m 30 januari 2015 dagelijks koud gaat (af)douchen gedurende 30 seconden.

Instructie:

1. U mag zo vaak, lang en warm douchen als u wil met als enige verzoek dat u 1 keer per dag gedurende 30 seconden koud (af)doucht.
2. U dient de kraan/thermostaat hierbij op de uiterst koude stand te zetten, dus de warme kraan helemaal uit.
3. Vermijdt direct de volle straal op uw hoofd/lichaam. Begin bij uw voeten en/of handen en laat de straal geleidelijk richting uw hart gaan. Zo kan uw lichaam wennen aan de temperatuur.

Tips:

1. Mocht u het te koud vinden om te beginnen met een koude douche kunt u ook warm beginnen. Dit maakt de overgang naar koud wellicht een stuk aangenamer.
2. Van koud douchen kunt u erg energiek worden, hetgeen in de ochtend nuttig is maar in de avond het inslapen moeilijker kan maken. Het heeft onze aanbeveling dit dan ook in de ochtend te doen.
3. Let op uw ademhaling om deze onder controle te krijgen en houden. Bijvoorbeeld door zo lang mogelijk en rustig uit te ademen. Het inademen gaat vanzelf wel. Probeer er zo ontspannen en gecontrolleerd mogelijk onder te staan.
4. U kunt de koude douchestraal ook ‘begeleiden’ met uw handen.

Masseer/wrijf over uw armen/benen als u het koude water erover laat gaan; zo voelt het minder koud aan. Indien u een (spat)waterdichte smartphone bezit kunt u gebruik maken van onze timer. Anders kunt u natuurlijk gewoon een kookwekker gebruiken.

Voor het overige ‘al het goede voor 2015’.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?