Nieuw kunstwerk symboliseert poort naar de Maten

Woensdag 21 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Kort geleden schreven wij over het kunstwerk dat in de Maten komt, De Matenpoort van kunstenaar Marcel Smink. Vandaag, woensdag 21 oktober, is dit kunstwerk geplaatst bij het Apeldoorns Kanaal.

Het Apeldoorns Kanaal loopt van Dieren tot Hattem en heeft een hoogteverloop van 12,5 meter. Zo hoog is ook het kunstwerk van Marcel Smink. Het kunstwerk heet De Matenpoort, omdat zo het gebied heet waar het kunstwerk komt te staan. De overgang tussen het Kanaal en de wijk De Maten. Maten komt van grasland en daarom bestaat het kunstwerk uit hooibalen. Het is een poort, omdat dit werk de poort naar de wijk De Maten symboliseert.

Groenzone in De Maten

Op het punt waar het kunstwerk staat wordt een groenzone gemaakt, zodat mensen daar op een fijne manier kunnen wandelen of sporten. De gemeente wil dat het gebied een groene zone wordt, zodat het een aantrekkelijke plek wordt om te recreëren. Het beeld is onderdeel van de ‘Proeftuin Kunst en Landschap’. Het kunstwerk wordt ook voorzien van klimplanten. Dus het is aan de ene kant een monumentale doorgang, maar aan de andere kant ook een beeld dat aansluit op de parkachtige omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!