Help de bevolking van Oekraïne

Nieuw kunstwerk symboliseert poort naar de Maten

Woensdag 21 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Kort geleden schreven wij over het kunstwerk dat in de Maten komt, De Matenpoort van kunstenaar Marcel Smink. Vandaag, woensdag 21 oktober, is dit kunstwerk geplaatst bij het Apeldoorns Kanaal.

Het Apeldoorns Kanaal loopt van Dieren tot Hattem en heeft een hoogteverloop van 12,5 meter. Zo hoog is ook het kunstwerk van Marcel Smink. Het kunstwerk heet De Matenpoort, omdat zo het gebied heet waar het kunstwerk komt te staan. De overgang tussen het Kanaal en de wijk De Maten. Maten komt van grasland en daarom bestaat het kunstwerk uit hooibalen. Het is een poort, omdat dit werk de poort naar de wijk De Maten symboliseert.

Groenzone in De Maten

Op het punt waar het kunstwerk staat wordt een groenzone gemaakt, zodat mensen daar op een fijne manier kunnen wandelen of sporten. De gemeente wil dat het gebied een groene zone wordt, zodat het een aantrekkelijke plek wordt om te recreëren. Het beeld is onderdeel van de ‘Proeftuin Kunst en Landschap’. Het kunstwerk wordt ook voorzien van klimplanten. Dus het is aan de ene kant een monumentale doorgang, maar aan de andere kant ook een beeld dat aansluit op de parkachtige omgeving.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?