Beschadigde Baboe moet vroegtijdig afscheid nemen

Donderdag 21 oktober 2021

Door Redactie

Hevige storm en regen, voor niemand is het leuk. Blijkbaar ook niet voor een grote opblaasbare gorilla, want in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober is Baboe beschadigd geraakt. In verband met het 50-jarige jubileum van Apenheul keerde Baboe, op vrijdag 7 mei van dit jaar, weer terug in het torentje. Duidelijk is niet hoe lang hij in het torentje zou zitten, maar wel is het duidelijk dat dit zijn afscheid is.

Baboe

Het opblaaskunstwerk is een model van gorilla Bao Bao, 1 van de bewoners van Apenheul. De 10-meter hoge Baboe verscheen voor het eerst in april 2019 en keerde dus dit jaar in mei weer terug. Toen werd de gorilla terug in het torentje geplaatst in de naam van het 50-jarige jubileum van Apenheul. Wethouder Jeroen Joon zorgde ervoor dat de gorilla terugkeerde, door op een rode knop te drukken om Baboe op te blazen.

Eerder verdween Baboe ook abrupt, dat was in mei 2019 en pas een maand nadat hij voor het eerst verscheen. Eind oktober van datzelfde jaar konden mensen nog afscheid nemen van de gorilla, door bijvoorbeeld met hem op de foto te gaan. Komt Baboe ooit nog terug? Of is het opblaaskunstwerk te erg beschadigd? Dat moet nog blijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!