Marktondernemers weer op Marktplein en boete bij fiets verkeerd stallen

Vrijdag 26 juni 2020

Door Amrutha Mol

Archief | Peter Vroon

De zomer is aangebroken, zo ook in de Apeldoornse binnenstad. Er is gelukkig meer mogelijk en dat is te merken. Er zijn nog wel maatregelen waar je als bezoeker rekening mee moet houden. Zo blijft de 1,5 meter deze zomer ook nog van kracht en wordt er meer ruimte gemaakt, zodat de toestroom van publiek makkelijk beheersbaar blijft.

De coronacrisis teistert ons hele land en dus ook onze gemeente. Voor veel ondernemers was deze crisis een klap in hun gezicht en uit de lockdown komen is voor velen lastig. De gemeente Apeldoorn probeert deze ondernemers dan ook tegemoet te komen. De ingevoerde maatregelen hebben ook ruimte opgeleverd en zo kunnen een aantal maatregelen weer versoepeld worden of anders worden.

Maatregelen

Vanaf morgen, zaterdag 27 juni, staan alle marktkramen weer op het Marktplein. Dit kan, omdat er op het plein meer ruimte is gemaakt. De gemeente gaat 2 zaterdagen kijken of dit goed gaat. Mocht het goed gaan, dan zal de markt de rest van de zomer in deze opstelling doorgaan.

Daarnaast wordt er meer ruimte gemaakt in het centrum. Zo worden bankjes en fietsenrekken weggehaald en moet je je fiets nu in de stalling zetten. Dit is ingegaan per 6 juni en blijft van kracht. Parkeer je je fiets toch nog in de binnenstad op de stoep of voor de deur van een winkel, dan wordt je fiets weggehaald. Vanaf 6 juli kost het ophalen van je weggehaalde fiets 25,00 euro. Dit fietsparkeerverbod blijft in ieder geval van kracht tot september.

De gemeente gaat extra ruimte maken op druk bezochte plekken:

  • De Hoofdstraat tussen de Oranjerie en het Raadhuisplein.
  • Het Raadhuisplein op zaterdagen en koopzondagen
  • De Kapelstraat
  • Het Caterplein

Ondernemers hebben toestemming gekregen om hun terrassen uit te breiden. Zo zie je terrassen bij het centraal station en in het Oranjepark. Dit mag gedaan worden tot 1 september.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!