Ondernemen

Ondernemen
De chef van…Fish ’n Food

De chef van…Fish ’n Food

Zaterdag 20 mei 2017

Visspecialist Fish’n Food aan de Asselsestraat is een familiebedrijf waar Reinita van der Coterlet-Heijnen (28) samenwerkt met haar ouders Jacob en Liesbeth Heijnen. Reinita is een allrounder die zich ook met de menukaart (de winkel biedt lunchmogelijkheden), nieuwe visproducten en de catering bemoeit. Hoe is het om met jouw vader en moeder samen te werken?

Ondernemen
Makkelijk zoeken naar artikelen op Apeldoorn Direct dankzij Elasticsearch

Makkelijk zoeken naar artikelen op Apeldoorn Direct dankzij Elasticsearch

Vrijdag 19 mei 2017

Met Apeldoorn Direct hebben we onlangs gewerkt aan de verbetering van een aantal functionaliteiten van de website. Eén van de belangrijkste functionaliteiten die is verbeterd, is de zoekmachine-functie. Die verbetering is mogelijk gemaakt dankzij de handige tool Elasticsearch. Relevante zoekresultaten Elasticsearch is een zoek-tool die door onze partner Internetbureau Max is toegevoegd. Met deze tool

Ondernemen
Veluwse asperge voelt zich lekker in schrale zandgrond

Veluwse asperge voelt zich lekker in schrale zandgrond

Woensdag 17 mei 2017

Nu de temperaturen de waarden van normaal bereiken breekt letterlijk de zon door voor aspergebedrijf Leijser achter de grote parkeerplaats van hotel-restaurant de Cantharel. Een kleine speler op het veld van ‘het witte goud’, waar de grond schraal is, maar waarop de asperge goed gedijt. ,,De Veluwse asperge’’, benadrukt Chandra Leijser die verwijst naar tijden

Ondernemen
Blije gezichten bij Lapeche

Blije gezichten bij Lapeche

Zondag 14 mei 2017

Damesmodezaak Lapeche is weer open en dat heeft de Korenstraat afgelopen zaterdag (13 mei) geweten. ,,Het was mega-druk’’, laat winkelmanager Jackie Aellerinck weten. Naast heel heel klanten kwamen ook de collega’s van de Korenstraat even op bezoek. Lapeche was enige maanden dicht vanwege een faillissement van de vorige eigenaar. ,,Super dat we weer open zijn

Ondernemen
De chef van … Mangú

De chef van … Mangú

Zaterdag 13 mei 2017

Aan de Stationsstraat nummer 155 in Apeldoorn vind je het Mexicaanse restaurant Mangú. Direct bij binnenkomst waan je je in een Mexicaans dorpje, de zaak ademt Mexico. Bas, zoals iedereen hem aanspreekt, is hier de chef. Hoe ben je zo in de horeca terechtgekomen en hoelang zit je al in het vak? ,,Dat wilde ik

Ondernemen
De chef van…Dante

De chef van…Dante

Zaterdag 6 mei 2017

Dante keert aan de Hoofdstraat nabij het Caterplein terug op de plek waar hij in Apeldoorn fans van de Italiaanse keuken aan zich bond. Met achter het fornuis keukenmeester Luigi Paoletti (57) die het koken en ondernemen blijkbaar niet kan laten. Waarom je rentree in het culinaire wereldje van Apeldoorn? ,,Ik heb het pand al

Ondernemen
Syrisch eten bij vluchteling Ghiath

Syrisch eten bij vluchteling Ghiath

Zaterdag 29 april 2017

In het pand aan de Beekstraat 24 is sinds kort een restaurant geopend genaamd Syrisch Eten. De eigenaar Ghiath Dmiati uit Latakya in Syrie, kwam in 2016 als vluchteling naar Nederland. Eenmaal in Apeldoorn, wilde hij van betekenis zijn en de tijd nuttig besteden. Dat hield om te beginnen het leren van de taal in. Daarnaast

Ondernemen
De Chef van…Edison Roadhouse

De Chef van…Edison Roadhouse

Zaterdag 29 april 2017

In de wijk Kerschoten, op de hoek van de Edisonlaan en de Vlijtseweg zit op nummer 192 het Edison Roadhouse, de American Bar & Grill van Apeldoorn. Sinds een maand of acht is Michel Cornelissen de chef. Nog maar 27 jaar oud en toch als 14 jaar in het vak. Hoe ben je zo in de

Ondernemen
Garage Pieters in Ugchelen wordt Garage Ab Mulder

Garage Pieters in Ugchelen wordt Garage Ab Mulder

Dinsdag 25 april 2017

Aan de Ugchelseweg ter hoogte van de Ugchelse kei is, vanaf de jaren na de oorlog, garage Pieters gevestigd. Eigenaar Ronald Pieters vond het genoeg geweest en verkocht zijn bedrijf aan Kees Mulder, zoon van Ab Mulder die zijn garage opbouwde. Ronald zegt lachend: ,,Ik ben nu medewerker. De komende tijd zal ik mijn kennis

Ondernemen
Jambelle Apeldoorn neemt met Sven en Sophie de benen naar andere locatie

Jambelle Apeldoorn neemt met Sven en Sophie de benen naar andere locatie

Zaterdag 22 april 2017

Lang was Jambelle Apeldoorn te vinden op de begane grond van de Oranjerie. Jambelle verkocht been- en ondermode van veel bekende merken voor vrouwen, mannen en kinderen. Vanaf februari is Jambelle verder gegaan onder de naam Sven en Sophie en verhuist nu naar een andere locatie. Eigenaar Jos Bootsman geeft aan dat de naam Jambelle,

Ondernemen
De chef van…Buds Tolhuis no11

De chef van…Buds Tolhuis no11

Zaterdag 22 april 2017

Oscar Budding (45) zwaait al jaren aan de rand van de gemeentegrens de scepter in restaurant Buds. Vanuit Nieuw Milligen heeft de roem van het etablissement zich inmiddels landelijk verspreid. Vanwege zijn halve kippen, speeltuin en mega-terras. Die laatste twee hebben de omzet sinds een jaar of vier spectaculair doen stijgen en Buds in zwaar

Ondernemen
Apeldoornse bedrijven geven smaak en kleur aan kersvers zomerfestival Rauw

Apeldoornse bedrijven geven smaak en kleur aan kersvers zomerfestival Rauw

Woensdag 19 april 2017

Gigant, Sizzles, Central Park, Rocky Fit en Marcel’s Kaas. Deze vijf totaal verschillende Apeldoornse bedrijven verlenen hun medewerking aan een nieuw evenement op het Zwitsalterrein: Rauw. Rauw komt in de plaats van Zomer op Zwitsal dat vorig jaar eenmalig debuteerde. Organisator Tim Koldenhof schotelt Apeldoorn op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli een pittige mix

Ondernemen
Vacature: Apeldoorn Direct zoekt een WordPress Wizard

Vacature: Apeldoorn Direct zoekt een WordPress Wizard

Woensdag 19 april 2017

Voor Internetbureau Max, onze online partner van het eerste uur, zoeken wij een gedreven WordPress Wizard. Het team dat onder andere werkt aan Apeldoorn Direct zoekt versterking! In onze jarenlange samenwerking hebben we al veel verschillende inhoudelijke projecten succesvol in de praktijk gebracht. Door deze samenwerking is en blijft Apeldoorn Direct een relevant en toonaangevend

Ondernemen
De Chef van … Shabu Shabu

De Chef van … Shabu Shabu

Zaterdag 15 april 2017

Op de hoek van de Stationsstraat en het marktplein zit in het voormalige Rabobank-pand al weer vier jaar het restaurant Shabu Shabu. Als ervaren chef zwaait Fei Xu de scepter in de keuken. Omdat hij het Nederlands nog niet echt onder de knie heeft, is Yvonne Tse-Kok, de gastvrouw van Shabu Shabu, bij het gesprek

Ondernemen
Apeldoorner Joop gaat de markt op met  twee ’gevaarlijk lekkere’ cream-likeuren

Apeldoorner Joop gaat de markt op met twee ’gevaarlijk lekkere’ cream-likeuren

Vrijdag 14 april 2017

Zijn assortiment is al exclusief, maar met twee door hemzelf samengestelde cream-likeuren heeft slijter Joop de Braak van Bottles & Barrels weer iets bijzonders aan zijn voorraad toegevoegd. Het recept van de likeuren is van hem, een Belgische distillateur zorgt voor de botteling. Liefhebbers kunnen komende zaterdag tijdens de introductie van de twee likeuren komen