Kunstenaarsbolwerk blijft

 De foto's worden geladen..
 Foto: dochter Frans Polman  
 Foto: dochter Frans Polman  

Zoals wellicht bekend, huist er in het pand Hertog van Gelre aan de Hoofdstraat, een aantal kunstenaars. Te weten: beeldend kunstenaars Emiel Bruggeman, Frans Polman en Jack Liemburg, fotograaf Arthur Batenburg en de 5 fotografen van het Gelrecollectief: Menno Mulder, Inez Pleizier, Jeroen Taalman, Peter Vroon en Joke de Wolde.

Bij het failliet gaan van de vorige eigenaar, Eurocommerce, was het lot van de gebruikers van het pand onzeker. Hoewel er veel leegstand is in kantoorpanden in Apeldoorn, is het vinden van een geschikte ruimte nog geen peulenschil. De huidige beheerder van het pand wil de kunstenaars gelukkig graag onderdak blijven bieden! Vandaag werden dan ook door alle kunstenaars de nieuwe contracten getekend, waardoor zij werkruimte hebben tot het moment dat er een commerciële huurder voor het pand is gevonden.

Een opsteker voor de kunstenaars, zij zijn voorlopig verzekerd van werkruimte, maar toch zeker ook een opsteker voor Apeldoorn, zo’n bolwerk is toch uniek te noemen.advertentie

3 reacties

 1. Fijn voor de kunstenaars en het culturele microklimaat van Apeldoorn is hiermee verzekerd van goede en ruime ateliers. Met terzijde, prachtige noorderlicht inval.

  11-01-13
  21:09
  0
  Relevantie: 0
  Relevant
  ja
  nee
 2. Fijn dat jullie daar mogen blijven zitten.

  11-01-13
  23:07
  0
  Relevantie: 0
  Relevant
  ja
  nee
 3. Opmerking

  RonF
  12-01-13
  16:02
  -1
  Relevantie: -1
  Relevant
  ja
  nee

Schrijf een reactie

Login via social media (beta)

Reacties worden geplaatst na goedkeuring van de beheerder

Om spam te voorkomen nog even een rekensommetje. Om geen rekensom meer te hoeven maken kunt u hier een account aanmaken. *

Subscribe without commenting

 • Apeldoorn Direct

  De stadsbuzzz van en voor Apeldoorners. Wat speelt er, wat is er te doen en wie maakt de stad. Je leest het op Apeldoorn Direct.